RM20,000 Menyelamatkan Keluarga Saya Daripada Isu Kewangan

“Suami saya mengalami komplikasi diabetes dan mengenali Merchantrade Insure Life pada masa yang sesuai untuk menjaga keluarganya selepas kematiannya secara mengejut.”

Isteri Razif menceritakan kisahnya:

Dia berasa pening kepala, jadi kami bergegas ke klinik terdekat. Semasa doktor memeriksanya, dia mengalami kesukaran bernafas. Tidak lama kemudian, dia meninggal dunia.

Suami saya mempunyai sejarah kencing manis. Saya bersyukur kerana dia telah menemukan Merchantrade Insure Life pada masa yang tepat dan telah menebus baucar Perlindungan Tenang RM50*. Ini adalah insurans pertamanya. Kami tidak pernah melabur dalam insurans sebelum ini kerana pendapatan bulanan kami hanya cukup untuk menampung perbelanjaan kami.

Saya bersyukur dengan wang tuntutan RM20,000 yang saya terima. Ia sangat berguna untuk menguruskan perbelanjaan isi rumah dan pendidikan anak-anak saya kerana sekolah baru sahaja dibuka semula. Wang selebihnya akan dilaburkan untuk perniagaan makanan kecil-kecilan kami di pasar malam dan untuk pendidikan anak-anak saya.

Saya tidak tahu banyak tentang kepentingan insurans ketika itu, tetapi sekarang saya tahu nilainya apabila ia melibatkan keadaan akan datang yang tidak dijangka – ia mengenai jaminan masa depan kewangan yang selesa untuk orang yang tersayang.

*Baucar Perlindungan Tenang kini bernilai RM75 dan perlindungan insurans pampasan berjumlah RM30,000.